VETERİNERLİK FAKÜLTESİ

FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİMİZİN TAREKS ÇİFTLİĞİ ZİYARETİ

Fakülte öğrencilerimize yönelik, veteriner hekimliğe adaptasyon kapsamında bölgede bulunan modern çiftliklerden olan Tareks Hayvancılık İşletmesine Öğretim Üyelerimizin eşliğinde, Tarım Orman İl Müdürlüğü-Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü’nün katkıları ile tanıtım gezisi düzenlenmiştir.

Boğazlıyan’da bulunan işletmede sağmal hayvan yatak kapasitesi 1500 baş, toplam hayvan kapasitesi 4000 baş olan, 60 başlık paralel sağım sistemine sahip ve sürü yönetim sisteminin aktif olarak kullanıldığı çiftlik hakkında Tarım Kredi Şirketler Topluluğu, Tareks Hayvancılık A.Ş.  Boğazlıyan İşletmesi Müdürü Veteriner Hekim Savaş Öner tarafından öğrencilerimize işleyiş hakkında bilgiler verilmiştir.

Öğrencilerimiz henüz eğitimlerinin başlarında olmalarına rağmen, sürü yönetim anlayışının modern bir işletmede uygulanması hakkında yerinde gözlem yapma şansını elde etmişlerdir.

08.11.2019 11:19